در زیر به 10 عادت رفتاری اشارهشده است که میتوانید در این سن از آنها برای ایجاد زمینه برای موفقیتهای دائمی در زندگی خود استفاده کنید:
1. سیگار نکشید
اگر تاکنون سیگار کشیدهاید سعی کنید بلافاصله این عادت منفی را کنار بگذارید. ممکن است قادر به جبران صدماتی که به خود زدهاید نباشید، اما نتایج تحقیقات نشان میدهد افرادی که قبل از 40 سالگی سیگار کشیدن را ترک میکنند نسبت به آنها که ادامه میدهند 90 درصد کمتر دچار خطر مرگومیر میشوند.
2. سعی کنید هرروز رأس ساعت معینی شب بخوابید و صبح از خواب بیدار شوید
ممکن است روزهای تعطیل وسوسه شوید که بیشتر بخوابید، اما سعی کنید طبق عادت روزهای کاری همان ساعت قبلی از خواب بیدار شوید.
اگر حتی برای چند روز ساعت خواب خود را تغییر داده و بیشتر بخوابید، ممکن است ساعت خواب بدن خود را برهم زده و در طول روز دیرتر از قبل خسته شده و برنامه کاری شما مختل شود.
3. بهطور مرتب ورزش کنید
سعی کنید تا جایی که امکان دارد تحرک داشته باشید. مهم نیست چه ورزشی انجام میدهید فقط سعی کنید فعالیت و تحرک جسمی خود را بالا ببرید.
از 30 سالگی به بعد بدن انسان بهتدریج تودههای ماهیچهای خود را از دست میدهد، به همین دلیل ورزش از اهمیت بالایی برخوردار است. سعی کنید تمرینات ورزشی را انجام دهید که به آنها علاقه دارید، به این دلیل که اگر علاقهای به انجام آنها نداشته باشید بهتدریج آنها را کنار خواهید گذاشت.
4. سعی کنید وقایع مهم زندگی خود را ثبت کنید
یادداشت کردن خاطرات زندگی کار بسیار سرگرمکننده و جالبی است و در آینده بسیار ارزشمند خواهد بود. نوشتن افکار و احساسات روی برگه کاغذ باعث میشود تا میزان استرس شما کاهشیافته و شرایط بحرانی را بهراحتی پشت سر بگذارید.
5. شروع به پسانداز کردن بکنید
اگر در سنین پایین عادت به پسانداز کردن کنید، این کار را برای همیشه ادامه خواهید داد. ممکن است با خود فکر کنید که باید از سالهای شیرین جوانی لذت ببرید و نگران آینده نباشید، اما هرچه زودتر شروع به پسانداز کنید، سود بیشتری به پولهای شما تعلق خواهد گرفت.
6. سعی کنید برای رسیدن به یکی از رؤیاهای زندگی خود تلاش کنید
دیگر برای رسیدن به اهداف زندگی خود تعلل نکنید.دوست دارید خانه بخرید؟ بچهدار شوید؟ کتاب بنویسید؟ یکی از این اهداف را انتخاب کرده و برای رسیدن به آن شروع به تلاش کنید. با خود فکر کنید از الآن تا پایان سال چه قدمهایی را میتوانید برای رسیدن به هدف خود بردارید.
7. سعی کنید به خاطر چیزهایی که دارید خوشحال و سپاسگزار باشید
رابرت واکر معتقد است “اگر به چیزهایی که دارید قانع باشید، زندگی شادتری خواهید داشت.”
این گفته قابلتقدیر است: نتایج تحقیقات نشان میدهد که قناعت و رضایتمندی از داشتهها باعث افزایش شادی و کاهش احساسات منفی میشود.
8. این طرز فکر را فراموش کنید که باید همه را ازخودراضی نگهدارید
نیازی نیست که همه را راضی نگهدارید. دوستان خوب خود را انتخاب کنید و در رفتار با آنها بیشتر دقت کنید. برای جلب رضایت افرادی که برخورد دوستانهای با شما ندارند خیلی تلاش کنید.
میتوانید تعداد دوستان خود را به افرادی که باعث شادی شما میشوند محدود کرده و زمان و انرژی خود را بهصورت هوشمندانه صرف آنها کنید.
9. خود را با دیگران مقایسه نکنید
اگر قادر به انجام کارهایی که خواهر و برادر و یا دوستان شما انجام میدهند نیستید، خود را سرزنش نکنید و آرامش خود را سلب نکنید.
طبق نظر یک روانشناس، زمانی که بهطور دائم خود را با دیگران مقایسه کرده و نسبت به تواناییهای خود واقعبین نیستید، دررسیدن به اهداف خود موفق نخواهید بود. بهتر است ازاینپس زمان خود را صرف تعیین اهداف و خواستههایتان کنید وموفقیت خود را بر اساس میزان نزدیکی به آنها مورد ارزیابی قرار دهید.
10. خود را به خاطر اشتباهاتی که مرتکب شدهاید سرزنش نکنید
خود را به خاطرات اشتباهات گذشته ببخشید. هرکسی در زندگی خود بارها دچار اشتباه میشود. به آنها فکر نکنید، از آنها درس بگیرید. از کنار آنها بگذرید و به راه خود ادامه دهید. تلاش رمز موفقیت شما است. افرادی که برای رسیدن به اهداف خود تلاش میکند، اشتباه و خطا را قابلکنترل میدانند و سعی میکنند از بروز آن در آینده پیشگیری کنند.
نیکو